01 d’abril 2009

Por a l'oposició a la Ciutat del Soci del Barça a Viladecans

Laporta va avançar l'obertura d'un futur “Barça Resort” a Viladecans, el passat 23 de febrer, des de la Índia
En una entrevista concedida a un setmanari de la Índia parla de “desembarcar” a Miami i ara també en Dubai
http://web.me.com/pelikano/LA_3_NOTICIAS/23_FEBRERO.html
Però el més sorprenent és la seva afirmació que "tenim llests els plànols per a l'obertura del 'Barça Resort' (com centre vacacional per a socis), prop de l'aeroport i el Mar Mediterrani (al·ludint a Viladecans). Estem pendents d'aprovació governamental. Proposem estades d'una setmana gratuïtes per als nostres socis i les seves famílies. Esperem repetir el model a Miami i Dubai", ha declarat sobre projectes que segons altres fonts només estan ara com ara en la seva ment, doncs ni la conjuntura econòmica ni immobiliària ni governamental està com per a pensar en més projectes tenint en compte el que ja costarà, si és que va cap a endavant, la recalificació del Mini
El projecte “ciutat del soci” del Barça es manté en secret per esquivar l’oposició veïnal
El projecte contarà amb camps de futbol, pistes de tennis, un centre d'oci i fins i tot un palau de concerts

El Barça no ha volgut fer declaracions respecte el projecte “ciutat del Soci”. De fet, el club pretén mantenir-lo en silenci fins que assoleixi el vistiplau de l'Ajuntament de Viladecans per a esquivar l’oposició veïnal, que per la via judicial ha assolit paralitzar les propostes que s'han fet fins a ara per a aquests terrenys.
El projecte de resort per als socis del Barça, que encara es troba en fase de desenvolupament, es portarà a terme una vegada que el club hagi assolit solucionar la requalificació dels terrenys del Miniestadi, amb la qual pretén finançar la reforma del Camp Nou. Segons l'Ajuntament de Barcelona, l’acord entre el consistori i el club esportiu està a punt de concretar-se, després d'això el Barça podrà vendre els terrenys del barri dels Corts.
Les negociacions amb el Barça estan sent dirigides personalment per l'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz Novella. El consistori ha de planejar urbanísticament els terrenys, que formen part d'una peça de major grandària, que conta amb 60 hectàrees de superfície.
Antic golf
Però el Barça no ho va a tenir gens fàcil per a fer realitat aquest projecte. Els terrenys, que van ser adquirits per 18,4 milions d'euros a la societat Golf Viladecans, estan situats entre l'autovia de Castelldefels i l'Aeroport del Prat, en una zona d'alta sensibilitat mediambiental ja que formen part de la Xarxa Natura 2000.
Segons fonts municipals, els terrenys de Viladecans tenen qualificació d'equipaments metropolitans, pel que el Barça no podria desenvolupar, en cap concepte, un projecte residencial. En canvi, sí que podria portar a terme equipaments esportius, «alguna cosa que el consistori veuria amb bons ulls».
Joan Laporta no vol que el seu pas pel fC Barcelona s'oblidi fàcilment. L'actual president del Barça, que haurà de deixar el seu càrrec l'any que ve, ha dissenyat un complex lúdic i esportiu per als terrenys que el club va comprar l'estiu passat a Viladecans (Baix Llobregat). Segons han confirmat fonts de l'Ajuntament de Viladecans, les negociacions per a engegar aquest projecte ja han començat, encara que no s'ha realitzat un «presentació formal». El projecte de Laporta, del que ja existeixen imatges virtuals, es portaria a terme en uns terrenys de 27,8 hectàrees situats en una zona denominada Els Filipines Noves, segons han explicat fonts del sector immobiliari. El resort del club blaugrana contarà amb camps de futbol, pistes de tennis, un centre d'oci i fins i tot un palau de concerts.
mes info: