03 d’abril 2009

Acusen al Barça de voler destruir el territori

'Salvem Oliveretes' s'oposa al 'resort' per als socis a Viladecans
El dijous dia 2 d'abril, al programa "Problemes Domestics" en Manel Fuentes va entrevistar a en Jordi Mazon de la plataforma Salvem Oliveretes, sobre el projecte "ciutat del soci" que el Barça amb l'ajuntament de Viladecans vol construir en zona Xarxa Natura 2000 al costat de la reserva natural del Remolar.Podeu escoltar l'entrevista anant cap el minut 01 h. 19' 30'' minuts del programa que està penjat en aquesta web:
http://www.catradio.cat/pcatradio/crItem.jsp?seccio=programa&idint=932
http://www.catradio.cat/reproductor/audio.htm?ID=328028
No te desperdici...
E-noticies ho recull així:
Jordi Mazón, portaveu de la plataforma Salvem Oliveretes, ha comparat el projecte del FC Barcelona a Viladecans, on es planteja construir un complex lúdic per als socis, amb l'intent anterior de construir un camp de golf i ha dit que "en el fons és el mateix, destruir el territori". En una entrevista a Catalunya Ràdio, Mazón ha indicat que "el delta del Llobregat està patint una agressió constant, molt silenciada pels mitjans de comunicació, que és brutal. El delta del Llobregat és un lloc únic, un dels tres deltes que tenim a Catalunya, i poc a poc se l'estan carregant. L'últim que faltava és aquest projecte de l'ajuntament de Viladecans amb el Barcelona, en uns terrenys que estan protegits per la Unió Europea (UE). Estan dintre de la Xarxa Natura 2000, declarats com a zona ZEPA (Zona d'especial protecció per a les aus). Són l'únic corredor biològic que hi ha entre la zona humida Remolar-Filipines i el delta del Llobregat. Pensem que hi ha altres models de desenvolupament que no fer un palau de concerts, camps de futbol i camps de tennis a una zona on la UE l'any 1999 va aturar un projecte d'un camp de golf que volia fer l'ajuntament de Viladecans amb una empresa privada".
Mazón ha afegit que l'ajuntament de Viladecans i el Barça s'acullen a una llei predemocràtica per a seguir endavant amb el seu projecte conjunt. "L'ajuntament i el Barça es basen en el pla predemocràtic de l'any 1976, perquè deia que era una zona d'equipaments, però a l'any 2000 la UE va dir que era una zona protegida pel seu alt valor d'interès natural. Què preval? Què fem? Quan ens interessa utilitzem lleis predemocràtiques i quan ens interessa, lleis actuals".