28 de desembre 2007

Publicat a "El Fart del Llobregat" el 28/12/2007

Viladecans acull un camp de Golf a la seva zona deltaica.
Un nou camp de golf, anomenat “Les Filipines” de 18 forats projectats al llindar de la nova carretera “camí al mar” o camí de les filipines.

28/12/2007 Actualitzada a las 05:03h
(R.C.C. i agencies) Tot i que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, a petició de una denuncia ciutadana, va anul·lar el març del 2003, un acord de l’ajuntament de Viladecans pel qual s’adjudicava la construcció i explotació d’un camp de golf, situats al costat de la reserva natural del Remolar d’aquest municipi i la firma del contracte de concessió a la promotora Golf de Viladecans S.A.
L’ajuntament de Viladecans torna a plantejar la construcció d’un nou camp de golf de 18 forats, a la zona deltaica de Viladecans. La nova ubicació es situaria al llindar de la nova carretera “camí al mar” o camí de les filipines.
Segons l’alcalde Carles Ruiz “la ciutat clama per tenir un equipament esportiu del nivell i prestigi d’un camp de golf per dinamitzar la zona deltaica, de fet el camp de golf ajudarà a importants empresaris a decidir-se per Viladecans i instal·lar-se en el Parc de negocis, que falta li fa. Tan mateix soc un home de paraula i haig d’assumir els meus compromisos, quant era regidor d’urbanisme, amb Golf de Viladecans S.A.”.
El parc de negocis és l’excusa per integrar l’estació de tren a la ciutat, “si Mahoma no va a la muntanya, la muntanya anirà a Mahoma” es comenta pel poble, l’espai acull un espai industrial, una àrea d’oci, un centre de convencions i varis hotels. La creació del Parc generarà uns 10.000 llocs de treball en aproximadament 500.000 m2. construïts.La joia de la corona és l’edifici Bitàgora que gaudirà en el centre del Parc de la Marina, el qual, amb una superfície verda de més de 130.000 m2., (tot un gran embornal del CO2 per ajudar a pal·liar el que genera la ciutat) esdevindrà el gran final del Parc lineal de la Riera de Sant Climent, amb més de 2 km. de longitud. En contacte amb ambdós parcs, actualment ja en ús, l’edifici Multiús “Cúbic” de 4.500 m2. del qual cal destacar la seva flexibilitat d’espais, pot acollir tant la calçotada anual del PSC com qualsevol dels seus meetings.Vilamarina serà l’àrea comercial i lúdica que, amb uns 80.000 m2. edificats, acollirà una àmplia oferta d’espais per al comerç, la restauració i l’oci, hi ha qui diu que l’oposició aquest complex per part del comerç local actua com a vudú i no hi ha manera de vendre la gran oferta residencial, de 320 habitatges de luxe en deu torres de 11 plantes, de la immobiliaria Sacresa, que ha de finançar tot plegat, fins i tot un hotel de 14 plantes.
Fonts empresarials comenten que la immobiliària Sacresa està una mica gelosa de la immobiliària La Colonial, que va treure grans rendiments urbanístics a Viladecans, amb la construcció de Campreciós, i el bon rotllo que te amb l’equip de govern, que fluctuen en la signatura de convenis urbanístics a la falda de muntanya de Sant Ramon. Segons J.L. Nicolas Aroca, regidor d’urbanisme “La gelosia està totalment infundada, l’equip de govern socialista i ecologista del qual formo part, no tenim cap mena de predilecció en temes urbanístics, pactem sempre amb qui més ens estima ”.
Tot i així el artífex del nou disseny de la ciutat és en David Massana i Gracia, actual regidor de mediambient i ciutat sostenible, que amb el seu treball i bon criteri, ha portat a Viladecans el primer i últim ecobarri "El Pla de Llevant", un singular projecte que vol construir un nou barri de 2377 habitatges sobre la zona agricola-forestal d’Oliveretes, segons Massana “l’arribada 15.000 nous habitants a la ciutat, farà que puguem soterrar la ronda de cornisa, els carrers Eslida i Calaceit per sota de la Torre Roja, i posats a foradar, canalitzarem la línea L-12 del Metro per sota la ciutat. Integrant així la muntanya de Sant Ramon dins la ciutat”
Una muntanya de Sant Ramon que segons el portaveu de la plataforma salvem Oliveretes, el Dr. Jordi Mazon “és inconcebible que una ciutat del mon occidental, com Viladecans, tingui una muntanya tant baixa, si l’equip de govern cuides la inclinació de la vesant viladecanenca facilitaria que els núvols generats per l’escalfor del mar mediterrani, al topar amb la muntanya, descarreguin sobre la ciutat facilitant la neteja de torrents, carrers i camins del terme municipal, sobretot durant les nits de la tardor”
Segons Maria Salmeron, regidora de l’àrea econòmica, “La ciutat culminarà així tot un disseny afí a la política avantguardista que ben estructurada facilitarà que puguem mantenir i millorar els sous dels tinents alcaldes i dels càrrecs de confiança, que actualment es situen entre els 46.000 i els 73.000 € anuals, que gratament pagats, estaran motivats per continuar plantejant projectes ambiciosos com aquests”
Tot un “intrinculis”, que com si fossin peces d’un mateix trencaclosques, ha de quadrar per que no esdevingui tot un voluminós esvoranc, mes gran del que últimament condicionen les nostres vides. Si no fos veritat, pensaríem que tot plegat és una innocentada...
Bones festes i bon any