18 de març 2012

52 associacions constitueixen la plataforma 'Aturem l'Eurovegas. Salvem el Delta del Llobregat'

Un centenar de representants de diverses entitats socials i ecologistes de la comarca del Baix Llobregat han creat la plataforma “*Aturem *Eurovegas” que pretén coordinar les accions que es duran a terme per manifestar la seva oposició a la possibilitat de construir una zona d'oci en el Delta del Llobregat.

La nova plataforma agrupa a entitats com a SOS Delta o *Salvem *Olivaretes, que des de fa anys treballen en la preservació de la zona natural. Un dels portaveus de l'entitat i membre de *Salvem *Olivaretes, Ricard *Caba, ha assegurat que “el model econòmic en el qual es basa és especulatiu i suposaria la reactivació de projectes urbanístics aturats per la crisi, com el Pla de *Ponent de Gavà o el de *Oliveretes de Viladecans”.

Els representants de la plataforma ciutadana han demanat a la Generalitat que incrementi el nivell de protecció d'aquesta zona. “Est és un espai que sempre ha estat amenaçat. Primer va ser amb una ciutat d'esbarjo, després per un camp de golf, més recentment amb el Barça Park i ara amb aquesta barbaritat” ha dit *Caba que proposa “incrementar la protecció en aquesta zona per evitar nous projectes”.
Caba destaca que “encara que al final el Eurovegas no s'acabi fent ja li hem dit a tothom que a Viladecans, en les rodalies del Delta del Llobregat, hi ha un terreny disponible per poder edificar. L'amenaça contínua i solament ho podem solucionar incrementant la protecció de la zona”.

Coordinar accions
La nova plataforma ha començat la redacció d'un manifest en contra del projecte urbanístic, que tenen previst presentar a Barcelona a mitjan mes d'abril perquè s'adhereixin entitats de la capital contràries a la iniciativa. Els representants de la plataforma també han iniciat contactes amb l'entitat madrilenya contrària al projecte que es va presentar la setmana passada. “El nostre objectiu és el mateix i estem preparant accions conjunta”, comenta Caba.

L'entitat catalana durà a terme durant el mes d'abril una sèrie d'accions lúdiques per mostrar la seva oposició. El calendari encara s'està treballant i com avancin apunten la convocatòria d'una marxa amb bicicleta o a peu des de diferents punts de la comarca fins als terrenys proposats per acollir el complex.http://www.lavanguardia.com/local/20120319/54270895296/plataforma-eurovegas-delta-del-llobregat-viladecans.html