28 de desembre 2010

Rioleón Safari es transllada a Viladecans

VILADECANS (BAIX LLOBREGAT), 28 Des. (EUROPA PRISS) Al 1972 va obrir a Albinyana (Baix Penedès), Rioleón Safari, un recinte ple de fauna africana on els visitants s'apropaven dins els seus mateixos vehicles, i que més tard es va convertir en un parc aquàtic, des d'aleshores ha anat perdent visitants. Ara, finalitzant l'any 2010, tenint en compte la situació econòmica del projecte, els seus responsables afirmen que: “ el seu futur passa per instal·lar-se en un nou emplaçament”.
L'Ajuntament de Viladecans, per mitjà del seu alcalde, Carles Ruiz, alhora diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona, ha confirmat la intenció de Rio Leon Safari, d'instal·lar-se en uns terrenys propers al litoral d'aquesta ciutat del Baix Llobregat.
El municipi de Viladecans aquests últims anys ha planificat diferents projectes a desenvolupar en el seu litoral amb l'objectiu de donar el màxim rendiment al seu territori: primer com a parc aquàtic ara fa ja 20 anys, després la projecció d'un camp de golf fa 10 anys, i fa un any el Barça Parc un projecte ludico-esportiu que l'expresident del Barça Joan Laporta volia dedicar als socis blaugranes, però cap d'aquest projectes s'ha arribat a portar a terme.
Per últim, fa un mes, L'Ajuntament de Viladecans i el Zoo de Barcelona van signar un conveni de col·laboració per desenvolupar el Centre de Gestió de Fauna de la Pineda del Remolar. Aquest centre acollirà, a partir del 2011, alguns dels projectes de conservació i recuperació d'espècies que porta a terme el Zoo. Entre altres projectes de conservació, destaca el de la tortuga de rierol, animal autòcton del Delta del Llobregat. A més, el Zoo farà accions d'educació ambiental centrades en els valors naturals de l'àrea metropolitana de Barcelona.
A la Pineda del Remolar, molt a prop de la platja de Viladecans, l'Ajuntament crearà un centre de gestió de fauna que s'ubicarà a l'edifici de Can Casanovas i en dos complexos de piscines adjacents. Les instal·lacions estaran obertes a entitats que treballin en projectes de conservació d'espècies, investigació i educació ambiental com el Zoo de Barcelona, segons informen fonts municipals.
Aquest fet ha obert la porta a que Rioleon Safari, hagi vist en el litoral de Viladecans un entorn immillorable per re-ubicar les seves instal·lacions, aprofitant que justament en Sandro Rosell, actual president del Barça, informava la pasada setmana que estaven disposats a vendre per un valor molt inferior del que van comprar els terrenys que van adquirir al litoral de Viladecans, dins una operació amb molts enigmes especulatius.
Aquesta nova oportunitat de desenvolupar el litoral de Viladecans ha tornat a il·lusionar a l'alcalde de Viladecans i Diputat de Turisme, Carles Ruiz, que veu en aquest projecte la millor solució per trencar el malefici d'aquests terrenys, i ha assegurat que “ Rioleon safari permetrà als ciutadans de Viladecans gaudir de la natura sense baixar del cotxe i a més crearà un bon grapat de llocs de treball”.
Els grups ecologistes de la zona encara no han tingut accés a la documentació d'aquests projecte, però afirmen que esperen que el fet que hagi sorgit la noticia el dia de Sants Innocents, tot plegat sigui una innocentada.

1 comentari:

Anònim ha dit...

¿ INOCENTADA ?, ¿28 DE DICIEMBRE?