28 de desembre 2009

Innocentada 2009: Publicat avui a "El Piriodico"

Conveni per construir un parc d’atraccions al Barça Parc de Viladecans.
Parc d'Atraccions Tibidabo S.A. (PATSA), empresa municipal de l’ajuntament de Barcelona, i Viladecans Mediterrània S.A. (Vimed), empresa municipal de l’ajuntament de Viladecans, signaran avui un conveni per a construir un parc temàtic ubicat dins el projecte urbanístic del Barça Parc, a la zona litoral de Viladecans.
28/12/2009 Actualitzada a las 05:03h
(
R.C.C. i agencies) Atraccions com el "Pulpo", "Amor Express", "El Barco Mississippi" o "Noriavisión", la nòria més alta d'Espanya i l’espectacular muntanya russa anomenada "Boomerang" que formaven part, fins el 27 de setembre de 1998, del parc d’atraccions de l’emblemàtica muntanya de Montjuïc, es podrien reubicar a la zona deltaica de Viladecans.

Segons ha informat Carles Ruiz, l’alcalde de Viladecans, en un comunicat, «L’alt cost i la necessitat de garantir la viabilitat econòmica del Barça Parc, valorat en més de 110 milions d’euros, fan necessària iniciatives imaginatives per fer possible que els projectes tirin endavant, aprofitar infraestructures que estan en desús abaratirà el cost i ajudarà fer realitat el projecte».
El Barça Parc és un projecte conjunt de l’ajuntament de Viladecans i el Futbol Club Barcelona que entre altres vol construir uns equipaments esportius, un estadi de futbol, un pavelló multiús, un carrer comercial i fins i tot un Hotel, en el litoral de Viladecans.

Fonts del ajuntament de Barcelona, confirmen que feia anys que volien trobar sortida a les atraccions del parc de Montjuïc, Un parc que va gaudir d'un èxit de referència, però cap a la dècada de 1990, la moda dels nous parcs temàtics van començar a arraconar-lo, i només la instal•lació d'una espectacular muntanya russa anomenada "Boomerang" aconseguí mantenir el nivell durant una temporada. Malgrat tot, la falta d’inversions provocada per la proximitat de la fi de la concessió, va anar fent disminuint el nombre de visitants. En aquesta situació, els posteriors desacords entre l’empresa i l’ajuntament l’abocaren a la clausura definitiva.
La plataforma SOS Delta del Llobregat-Salvem Oliveretes, en veu del seu portaveu Jordi Mazon, no donen crèdit a la notícia. «Falten 20 dies per finalitzar el termini de presentació d’al•legacions al Barça Parc i ara ens surten amb un conveni d’ubicació d’unes atraccions obsoletes just al costat de la reserva natural del Remolar, un despropòsit digne del segle passat, però injustificable en el segle XXI». La plataforma ha denunciat recentment la estranya compra per part del Futbol Club Barcelona, d’uns terrenys, per un valor de 18 milions d’euros, qualificats com a equipaments esportius per una llei de 1976, però preservats mediambientalment per la UE mitjançant la Xarxa Natura 2000.
El Barça Parc està previst que es comenci a construir cap a finals d’any, un cop la nova junta del Futbol Club Barcelona amb el seu nou president al capdavant, presenti el seu pla econòmic per dur-lo endavant.
_______________________________________________________________________________
Si l’article no fos veritat, pensaríem que tot plegat és una innocentada... Bona entrada d’any tingueu!!!
http://www.salvemoliveretes.org/