15 de juny 2009

Que dir al procés participatiu del Pla local d’Habitatge de Viladecans (PLHV)

que es realitzarà el 17 de juny, a les 18 hores, a Can Batllori (c/ Ernest Lluch 12 bis).
1.- Canviar la manera de com està plantejat el PLHV. S’ha de diferenciar la necessària rehabilitació dels edificis antics, i els pisos de protecció oficial que marca la llei, dels edificis nous que han plantejat per Viladecans.
Amb aquest PLHV han tractat Viladecans com si fos una gran immobiliària i el PLHV un estudi de mercat, analitzen que actualment Viladecans te 23.062 habitatges, amb una població de 64.570 habitants, i contempla que hi caben 10.190 mes, un total de 33.252 habitatges, encabint unes 100.000 persones. I comencen per aplicar el mateix creixement dels últims anys, projectant 4850 pisos en els propers 10 anys. Una bogeria...
2.- Viladecans hauria de créixer per dinàmica interna, segons el mateix estudi sociològic recollit al PLHV, Viladecans es pot qualificar com a una ciutat madura amb “un alentiment del creixement per expansió i intensificació del creixement pel propi desenvolupament urbà, el qual segueix suposant un creixement demogràfic però més pautat i amb major possibilitat d’absorció per l’organisme urbà.”. NO hi ha justificació de la necessitat de 4850 habitatges nous!.
3.- Aturar aquest PLHV, o fer una moratòria urbanística, fins que no es venguin i es lloguin els gairebé 3000 pisos que actualment estan buits i al mercat, tal i com es desprén del mateix PLHV i el estudi, i estimacions fetes per la Plataforma Salvem Oliveretes en el seu recompte i recerca en immobiliàries locals, i sobretot, FINS QUE NO ES GARANTEIXIN UNS SERVEIS PUBLICS DE QUALITAT, com la sanitat (hospital, CAPs, Escoles, piscina, accessos, infraestructures). Seguir amb el ritme de creixement actual sense completar i satisfer les actuals necessitats per als ciutadans/nes és D'UNA GRAN IRRESPONSABILITAT POLÍTICA.
4.- Model de ciutat. Oliveretes ha de ser el gran pulmó verd de la ciutat consolidada. Proposem replantejar el projecte d'ecobarri d'Oliveretes, i convertir-lo en un espai lliure de pisos, i convertir-lo en un parc forestal, amb la plantació de milers d’arbres, amb una doble funció: zona de lleure (un espai natural), embornal de diòxid de carboni. No es això mes sostenible que un ecobarri? quina necessitat de convertir-lo en un barri mes?
5.- Organitzar una consulta popular sobre el desenvolupament de la ciutat, FOMENTANT una veritable participació, per a l’horitzó del 2020. Les preguntes a formular s’haurien de consensuar entre els grups polítics i socials.
www.salvemoliveretes.org