30 de març 2009

La Ciutat del Soci del Barça en zona protegida a Viladecans

Un Rumore, rumore corre pel mon periodístic...
El Barça i l’ajuntament de Viladecans volen construir la "Ciutat de Soci" (restaurants, botigues, zona de jocs, etc...) en terrenys protegits per la Xarxa Natura 2000, al costat de la reserva natural del Remolar, on la Unió Europea i l’oposició ciutadana no van deixar fer un camp de Golf fa 10 anys...El govern de Viladecans permet que el Barça construeixi "la ciutat del soci" en uns terrenys protegits per la UE.I on no es va poder construir el polèmic camp de golf. Aquests terrenys estan integrats en la xarxa natura 2000, per garantir la conació mediambiental dels diferents espais Zepa del Delta del Llobregat, i a més novament una privatització d’un govern que es defineix socialista, quedaran al marge de l'us dels ciutadans de Viladecans.
El Barça és propietari de 27'80 ha. de terrenys qualificats com 7-c equipaments esportius, però preservats com a Xarxa Natura 2000 per la Unió Europea.
Des de la plataforma salvem Oliveretes hem estat seguint les noticies que anaven sortint sobre aquest terrenys del Barça.
http://salvemoliveretes.blogspot.com/2009/02/el-barca-continua-especulant-viladecans.html
Que si els volien fer servir com a compensació a la requalificació del Miniestadi o com es deia a l'ajuntament de Viladecans que el Barça volia ser impulsor del projecte "Parc del Delta" que vol desenvolupar l'ajuntament de Viladecans. Aquests terrenys formen part d'una pastilla urbanística de 56 Ha. sota l’autovia de Castelldefels, així doncs el Barça com a propietari majoritari te la potestat de plantejar un projecte urbanístic a la zona. Com quedaran els terrenys Xarxa Natura 2000 en tot plegat? Corren perill? és tot un misteri...
mes info:http://salvemoliveretes.blogspot.com/2008/06/el-bara-compra-278-ha.htmlo a http://www.eldebat.cat/cat/viewer.php?IDN=27758

1 comentari:

Rosa M. Ferrer ha dit...

El senyor Laporta vol fer la ciutat del soci en un pinar protegit... fa molts anys, allà, hi havia el cmaping El Toro Barvo, el van tancar precisament per que era una zona protegida, per perservar el mediambient, ens van fer fora a tots els campistes, a part, anaven a ampliar la terminal de l'aeroport, també corriem perill pels avions, a part que els decivelis ja serien molt forts, ja que quan pasava un avio la imatge de la tele s'anava i si estaves parlant no se't escoltava, aixo era avans, ara deu ser pitjor..
Despres volien fer un camp de golf que no van fer, fa poc, pot ser 2 anys vaig llegirq ue farien un centre de recuperació marí, vaig veure una bona opció per lo menys, ara ja no es fa, el barça ha comprat una zona pretegida... fara una ciutat pel soci, fara tendes, restaurants, camps... aixó si, el barça es suma a la protecció del mediambien.. si, compra terrenys protegits, tala arbres, perque senyor laporta, on ficara els bars i tot aixo? haura de talar tota la pjneda, ja que la zona on estan les piscines no li cap tot aixó! es una vergoña, com a culé, se'm cau la cara de vergonya que posem en perill la flora i fauna.