29 d’octubre 2008

El pla local d'habitatge de Viladecans

'La participació no es tracta que el poble parli i digui el que vulgui, sinó que pensi, debati i proposi' però això els hi fa por...
publicat a llobregatmedia
http://www.llobregatmedia.com/llm_politica/1436.html
Viladecans vol construir 4.800 habitatges nous en dotze anys
24 October, 2008 10:54:00 Marc Pidelaserra
Avui s’ha presentat el Pla Local d’Habitatge de Viladecans, un dels primers de Catalunya, que preveu inversions multimilionàries en la construcció i la rehabilitació d’habitatges per tota la ciutat. Un estudi de la Diputació de Barcelona preveu que la població del municipi s’incrementi en 9.000 persones en aquest període de temps.
El Pla Local d’Habitatge de Viladecans comença el seu recorregut amb la seva presentació i un període de divulgació i de participació ciutadana, i ja ha rebut crítiques de tots els partits de l’oposició.
El Pla, que es fa a dotze anys vista, preveu la construcció de 4.800 habitatges, dels quals gairebé el 50% seran protegits o tindran algun tipus d’ajuda per a la seva compra o lloguer. Més de la meitat dels nous pisos es construiran al nou barri de Ponent (és de llevant), situat a la zona del camp de beisbol, amb un total de 2.649 habitatges. Aquest barri ja va ser molt criticat en el seu moment per grup d’ERC i la plataforma Salvem Olivaretes, que denuncia la destrucció d’una zona d‘interès natural per construir aquest barri. L’Ajuntament justifica aquest projecte urbanístic en un estudi elaborat per la Diputació de Barcelona, que preveu que la població de Viladecans augmenti en 9.000 persones d’aquí al 2020.