22 de maig 2008

TRES DIES DE NO AL PLA CAUFEC



3er dia de lluita en defensa de Collserola i per l’alliberament d’en Franki

Per tercer dia consecutiu un grup d’activistes ha entrat a les obres del pla Caufec a Esplugues amb l’objectiu d’aturar les màquines excavadores que estan destrossant la muntanya de Sant Pere Màrtir (Collserola). Són unes 25 persones encadenades més un grup de suport de 30 persones, de col·lectius diferents: alerta solidaria, CAJEI, SEPC, Endavant, Plataforma Popular Conta el Pla Caufec…
Aquest cop, l’escamot Clown Army en defensa de Collserola ha aconseguit burlar l’extremada vigilància policíaca que defensava els interessos de Sacresa i les constructores implicades al perímetre del pla Caufec.
Els currantes han intentat evitar l’assalt a les obres, però el gran nombre d’activistes ha aconseguit burlar-los.
Continuen convocant a la manifestació del dissabte 24 de maig.
COMUNICAT D’AVUI
ESTÀ TOT FATAL!!!
No podem deixar que segresteu a les nostres amigues i amics sense que ningú ho sàpiga. De la mateixa manera que no podem deixar que barbaritats tan antidemocràtiques i insostenibles com el pla Caufec passin desapercebudes a la societat.
Així, avui dimecres, ens torneu a tenir aquí. Per tercer dia consecutiu aturant les obres del pla Caufec i convocant a la manifestació del dissabte 24 de maig. Esteu cabrejats? Nosaltres més. Perdeu diners? I quants guanyeu?
Alliberament immediat i incondicional d’en Franki
Retirada de càrrecs per les 12 persones detingudes el dilluns i dimarts
Clown Army en defensa de Collserola
10.00h: Ens acaben d’informar que les 8 persones que han dormit a comissaria no han d’anar a jutjats, sortiran directament de la comissaria, i no se’ls imputa cap delicte, passa a faltes.
10.30h: una vintena de persones estan aturant les obres del Pla Caufec. Hi ha un total de 6 màquines parades, gent encadenada sota les màquines, al motor, a les finestres…
De moment ha arribat una brigada del mossos d’esquadra per veure com estava el pati.
11,00h: els mossos d’esquadra ja comencen a emportar-se a les persones encadenades detingudes. No van a la comissaria d’esplugues, encara no sabem cap a on els portaran.
11.26h: Només queden dues persones penjades a un cartell publicitari i una màquina parada, la resta estan totes detingudes i de camí a comissaria.
ATENCIÓ: convoquem des de ja concentració permanent davant la comissaria d’esplugues de llobregat. Recordem que encara han de sortir les 8 persones que han passat aquí la nit, i que a hores d’ara estan entrant les persones detingues avui mateix.
12.10h: comencen a sortir les persones detingudes d’ahir, ha quedat tot en faltes i el judici serà al setembre.
12.21h: Queden dues persones pujades a una tanca publicitària dins la zona de caufec. Els mossos han tallat el transit i retingut al grup de suport.
12.55h: Ja han sortit sis de les vuit persones detingudes ahir.
13.12h: Les vuit detingudes d’ahir ja han sortit de comissaria. Els mossos han portat una grua per treure a les dues persones pujades a la tanca publicitària.
ATENCIÓ: convoquem concentració de suport a les 16.30h a la comissaria d’esplugues.
13.38h: Les dues persones que resistien a les obres han estat detingudes i portades a comissaria. Hi ha un total de 24 persones detingudes.


18.38h: Comencen a sortir les detingudes d’avui. Els calabossos de la comissaria eren una festa amb moments de 30 persones a dins (entre les d’ahir i les que anaven entrant). Ens trobem a la concentració de l’ajuntament a les 19h. Les acusen dels delictes de desordres públics, desobediència greu, coacció i danys a les obres. Estan citades per declarar al jutjat num.3 d’Esplugues el divendres a les 9.30h del matí.

19:30h: Concentració a l’ajuntament amb molta gent que ha vingut de molts llocs a donar suport.

20.45h: Al final de la concentració el grup ha vingut en manifestació fins a la comissaria on s’ha cridat per la llibertat d’en Franki, de les detingudes que encara quedaven a dins i contra el pla Caufec.

22.33h: Totes les persones detingudes han sortit. Hi ha hagut moments de tensió quan els mossos han retingut a una companya que estava parlant per telèfon a un costat de la comissaria. Després de les seves provocacions, tot ha tornat al seu lloc…
22.45h: L’alcaldessa d’Esplugues, P.D., aixeca la sessió del ple municipal doncs alguns veïns expressaven el rebuig al pla Caufec posant en contradicció el fals reglament de participació.
Es suspen el ple de l’ajuntament d’Esplugues per no voler escoltar a un membre de la plataforma contra el Pla CaufecUn cop arribat el torn de preguntes del ple, un membre de la Plataforma Contra el Pla Caufec ha formulat una sèrie de preguntes, sobre la responsabilitat política de l’equip de govern en relació a l’actuació repressiva dels mossos contra els participants a les accions de protesta, sobre les irregularitats que s’han detectat a les obres, i d’altres aspectes relacionats amb aquest pla urbanístic. Aquest també ha estat un acte de desobediència envers la modificació del reglament de participació ciutadana, que limita la participació de les persones en el ple. Després d’ignorar les preguntes formulades pel membre de la Plataforma, i d’intentar llegir mecànicament les respostes que havien estat entrades per escrit i amb antel·lació, tal com obliga el reglament, l’alcaldessa s’ha vist obligada a suspendre el Ple per la pressió d’un grup de l’oposició i l’aldarull i la indignació del públic assistent al Ple. No cal dir que el membre de la plataforma ha estat titllat d’antidemocràtic i irrespectuós amb el sistema. Un cop més es criminalitza la desobediència civil, que és la única alternativa coherent davant de la intransigència d’aquest equip de govern.