13 de maig 2007

PASSEM A L'ACCIÓ, PACIFICA I AMB RAONS


VILADECANS PASSA A L’ACCIÓ. ESTÀ TOT FATAL

Viladecans desperta i surt al carrer, desprès d’un llarg hivern, amb la Fira de Sant Isidre. I un il·lustre convidat inaugura la Fira, el molt honorable President de la Generalitat, José Montilla.

La Plataforma SALVEM OLIVERETES és conscient que a Viladecans està tot fatal. Aprofita l’espai de trobada ciutadana de la Fira per a protestar per l’aprovació definitiva del Pla de Llevant, dos setmanes abans de la campanya electoral. Un projecte que vol edificar un nou barri de 2377 habitatges en l’espai Agrícola i Forestal d’Oliveretes.

Passem a l’acció:

- 10 h. del matí: quedem en una plaça propera, una 50ena de persones, armades amb sorollosos xiulets, samarretes, cartells, pancartes i octavetes, amb ganes de gresca i xirinol·la, per transmetre el nostre disgust als representants polítics.
- 11 H. Arriba, puntual, el molt honorable. Li donem la benvinguda. Sembla que ningú ens esperava. I comença el moviment de “segurates”, “munipes”, nacionals, mossos d’esquadra, i serveis especials, una mica nerviosos i agressius. Seguim la comitiva, tot bufant fort els xiulets, i cridant consignes com:”NO ENS TOQUEU LES OLIVERETES”, “MONTILLA ESPECULADOR”, “CARLES RUIZ, ALCALDE DESTRUCTOR”, “ICV DIUEN ECOBARRI I NO HO ÉS”, ... La Comitiva segueix com si res. Sembla que no els hi agrada massa la nostra presència, perquè serà?
- Els mossos d’esquadra fan de guia per la Fira, intentant bloquejar-nos sempre que poden.
- Sota un sol de justícia, decidim acabar la primera part per a no molestar a la mostra d’entitats ciutadanes del poble. Just davant de l’estand de l’immobiliària SACRESA on fem d’amfitrions a l’arribada de la comitiva, però no hem sabut seguir bé el protocol perquè ens han fotut fora, no massa educadament.
- Iniciem la segona part de l’acció. Ens dirigim a la passarel·la de fusta que uneix el Centre de Convencions amb el Recinte Firal. Com és que la comitiva decideix no passar per la magnífica i nova passarel·la si des de dalt els esperàvem amb una efusiva benvinguda, amb pancartes, eslògans i xiulets?

- Finalitzem la protesta amb la xiulada en els parlaments de les “autoritats” i acompanyem, al molt honorable, fins al cotxe oficial. Molt amablement ens dedica una salutació amb el seu característic somriure.

Frase de la jornada: un nazional opina: ”Otra cosa no sé, pero dar por el culo si que saben”

“MORAL·LEJA”: Pocs, ben avinguts, amb raons i ganes de fotre canya podem protagonitzar moltes Accions. Està tot Fatal. Fes la teva.

1 comentari:

Anna Ollé ha dit...

Gràcies per no parar, per defensar el que es nostre. I per dir la veritat!
Os envio molta força! ànim!
Gràcies, gràcies!