24 d’octubre 2006

El pla de Llevant, un greu error



Les jornades ciutadanes organitzades per la Federació d’AAVV de Viladecans i la Plataforma Salvem Oliveretes han posat sobre la taula el desconeixement de la ciutadania vers el complex projecte públic anomenat “Pla de Llevant”, que vol urbanitzar un nou barri de 2400 habitatges a la zona agrícola forestal d’Oliveretes.
Molts punts foscos han quedat al aire, sense resposta, o amb respostes poc coherents. Cal més consens i participació ciutadana.
S’hipoteca una zona natural, desapareixent per sempre, amb el xantatge dels equipaments i serveis, tant necessaris per la ciutat, que allí s’han planificat, però sense concretar la quantia i utilitat. S’aprofita la dificultat del accés al habitatges, jugant al joc immobiliari amb grans constructores per oferir habitatge a “preu assequible”. No cal cremar el patrimoni de la ciutat d’un cop, amb l’excusa errònia que millorarà la mobilitat de la ciutat, mentre augmentem la densitat. Millorem la sostenibilitat i el medi ambient pensant globalment, però si us plau, actuem localment.
(Escrit d'opinió escrit per en Ricard Caba, Publicat a, "el Periodico" el dissabte dia 21 d'Octubre i a "el Punt" edició de Barcelona el divendres 20 d'octubre.)