27 de juliol 2006

Dubtes i discrepàncies raonables

Dubtes i discrepàncies raonables
http://salvemoliveretes.blogspot.com/
L’ajuntament ha aprovat provisionalment el Pla de llevant, un projecte urbanístic que vol construir un nou barri de 2400 habitatges on hi viuran mes de 7500 nous habitants a la zona agrícola forestal d’Oliveretes.
• NO hi ha hagut PARTICIPACIÓ CIUTADANA. Tan sols han informat d’un projecte aprovat de forma molt ràpida (ple extraordinari al març, i al ple de juny). I sense contestar les al·legacions presentades al projecte abans de la seva aprovació provisional.
• Incompleix els objectius del PAM 2004-2007 (pla d’actuació municipal)(1), on es recollia les accions a realitzar en l’àmbit d’Oliveretes.
• NO és la estratègia sostenible i socialment equilibrada que Viladecans necessita.
• NO s’ha realitzat el “Pla d’habitatge” per fer l’estudi per analitzar la necessitat de construir un nou barri, quants pisos buits hi ha, perquè 1500 veïns/es marxen de la ciutat de Viladecans cada any...
• Construir i urbanitzar NO potencia el espia lliure No urbanitzat, ni regenera el bosc mediterrani, ni ajuda al us cívic del espai com contempla al PAM
• Es possible que trenqui la Torre Roja i es dificulta el accés a la muntanya de Sant Ramon.
• Protegeix les torrenteres com si fossin Rieres, però ELS TORRENS NO SON RIERES.
Encara estem a temps de Salvar Oliveretes
salvemoliveretes@hotmail.com
1-El PAM 2004-2007, és aprovat al ple municipal del 29 d’abril de 2004, va tenir una qüestionable procés de participació ciutadana i una audiència pública el 15 de maig de 2004. El PAM estableix com l’acció a desenvolupar a Oliveretes nº C.3.6. dient:
“L’existència d’un àmbit urbanitzable a Oliveretes obliga a pensar en el model de desenvolupament d’aquest sector. Les accions a fer pensades amb una estratègia territorial sostenible i socialment equilibrada, han de permetre, partint de la col•laboració i planificació conjunta amb les altres administracions, la connexió definitiva i la potenciació de la zona forestal de Viladecans com espai lliure no urbanitzat, sostenible i de recreació del bosc mediterrani, destinat a l’ús cívic. Es garantirà en tot moment la continuïtat entre l’actual parc de la Torre Roja i la zona forestal.”
No volem que es urbanitzi Oliveretes i critiquem el projecte del nou barri “Pla de Llevant”, perquè.
• ELS EQUIPAMENTS que s’anuncien son els que Viladecans necessita en aquests moments, sense els 7500 nous veïns de Oliveretes.
• ESCOLES SATURADES. Es calcula que hi haurà més de 3000 nous nens i nenes en edat escolar (1,3 per vivenda). Projecten per donar resposta dues escoles, la Martí i Pol, que ja funciona amb alumnes en barracons a Campreciós i una nova escola a Oliveretes. Es podrà cobrir la demanda de 3000 nens/es?
• EL 3er CAP. Actualment hi ha més de 13.000 persones saturant els actuals dos CAPs existents (es calcula 1 CAP per cada 25.000 habitants com a màxim) Si sumen aquest 13.000, els 7500 d’Oliveretes + 1500 de Sacresa-vilamarina + 2500 de Sales-Parc de Negocis + els més de 2000 (en 600 hab.) en la cinquena illa de cases de Campreciós, els números no quadren, tornem a estar novament sobresaturats.
• S’ha deixat créixer Viladecans fins a límits insostenibles un densitat el doble de la mitjana metropolitana, no cal que Viladecans creixi més, sense una més clara planificació, i lluitar perquè els pisos buits surtin al mercat, (expropiant els pisos buits, augmentant la IBI, continuant i millorant els convenis per a pisos de lloguer per a joves)
• Ara és quan se’n recorden dels pisos de protecció a preu assequible. Que s’ha fet del sol públic del InCaSol a Can Guardiola?, perquè no s’obliga a fer pisos assequibles a les altres promocions de Viladecans? No serà que per els deutes d’antics fracassos immobiliaris, com el del projecte del Camp de Golf, fan que Viladecans es vengui al millor postor?
• Els 200 pisos dotacionals es podrien construir sobre equipaments ja existents i distribuïts per la ciutat.
• La ronda de cornisa NO solucionarà les problemes de transit de Viladecans, serà una bulevard ple de rotondes, i a més el nou barri aportarà més 2000 cotxes mes al caos existent.
• FA PUDOR el conveni del Ajuntament amb la Immobiliària La Colonial, han pactat un canvi de cromos amb unes compensacions poc creïbles: Construcció d’un estadi d’atletisme, soterrar línees elèctriques, construeixen una basa de laminació, cedeixen la masia de Can Torrens i a més aporten 6 milions d’euros a les arques municipals. TOT AIXÒ A CANVI DE QUE?

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hace falta que motivar i animar a la gente a salir a la calle, si la gente se queja desde el sillon de su casa no sirve de nada.
La pena és que Viladecans es un ciudad domitorio y la gente no se levanta del sillon hasta el humo del fuego que quema su casa...