20 de novembre 2008

denuncia de Depana el Gener de 2007

Adjudicades les noves obres a l'aeroport que afecten zones ZEPA de Viladecans, sense ESTUDI D'IMPACTE AMBIENTAL
El nou enllaç i el vial d'accés al nova àrea terminal de l'Aeroport de Barcelona no disposa de Declaració d'Impacte Ambiental tot i afectar greument les zones d'especial protecció de les aus del Delta del Llobregat recentment ampliades.
El passat 17 de gener de 2007, el Ministeri de Foment va adjudicar a l'empresa Ferrovial-Agromán, S.A. les obres d'enllaç i el vial d'accés a la nova Àrea Terminal de l'Aeroport de Barcelona. En concret, es tracta d'una carretera amb característiques d'autovia que facilitarà l'entrada a la nova terminal entre pistes des del nou traçat de l'autovia de Castelldefels (C-31).
L'aeroport de Barcelona està considerat com un aeroport nacional, i per tant, la carretera que hi arribi també té caràcter nacional. La construcció d'autovies nacionals està inclosa a l'Annex I del Reial Decret-Llei 9/2000 de 6 d'octubre, en aplicació de la Directiva e 97/11/CEE, del Consell.
Aquesta autovia i els seus accessos afecten directament i de forma molt negativa les maresmes de Can Sabadell a Viladecans, reconegudes com a zones humides, a través de la Sentència 286/98 de 28 de maig de 1998 del jutjat del Penal núm. 9 de Barcelona i que recentment han estat incloses en l'ampliació de la zona d'especial protecció per a les aus, ZEPA, num. 146 del Delta del Llobregat.

16 de novembre 2008

tala d'arbres a la pineda litoral de Viladecans

La adminstració fa servir els mitjans de comunicació per respondre la nostra denúncia:
Europa press:
http://www.europapress.es/catala/noticia-els-escarabats-perforadors-ataquen-els-pins-litoral-viladecans-baix-llobregat-20081128160708.html
L a plataforma salvem Oliveretes va poder comprovar i denúnciar el diumenge dia 16 de novembre de 2008, com s’està produint una tala de pins a la pineda del front marítim de Viladecans.
Concretament dins les antigues instal·lacions del càmping “la ballena alegre”.
El valor natural de les pinedes litorals fa que siguin un hàbitat d’interès prioritari a nivell europeu , estatal i català.
La pineda es troba actualment en zona aeroportuària restringida al públic i vigilada per un cos vigilància policial per ser propietat d’AENA, en espera de cedir als terrenys a l’ajuntament de Viladecans per que aquest pugui un projecte de desenvolupament urbanístic per a realitzar-hi un passeig marítim, un projecte a punt de fer-se públic, totalment definit, tot i que encara no tenim constància de haver-se el.laborat un projecte mediambiental exahustiu que l’avali.
La pineda litoral forma una franja gairebé contínua entre la platja i l’interior. El sol és molt sorrenc i es poden apreciar, en forma d’ondulacions, les antigues dunes. A la pineda hi conviuen plantes pròpies de la platja amb altres típiques de zones més interiors. Així trobem espècies com el llentiscle i l’aladern fals i, en els llocs més humits, al costat de les molses i dels líquens, viuen el jonc boval i la cesquera que necessiten ambients més ombrívols i representen la transició amb els aiguamolls. Aquesta barreja d’ambients fa que la pineda litoral sigui molt singular, fet que es veu afavorit per la presència d’orquídies. Un bon nombre d’ocells s’alimenten dels insectes que proliferen a les pinedes. Els picots verds fan el seu niu foradant el tronc dels arbres i, com els raspinells, capturen insectes a l’escorça dels arbres. També trobem mallerengues i tallarols. Les garses són, però, un dels ocells més abundants.
Des de plataforma salvem Oliveretes crèiem que ha estat una actuació realitzada amb traïdoria i nocturnitat, que s’ha d'aturà ràpidament, i exigim explicacions i responsabilitats...





07 de novembre 2008

Carles Ruiz, El que li fas a Viladecans, t'ho fas a tu

L'Ajuntament de Viladecans ha posat en marxa una campanya de civisme amb l’objectiu d’aconseguir una ciutat més neta i cuidada. Mireu a:
http://www.aj-viladecans.es/Plantilles/programa/_JNJtGAWc42YuR6BwdF27SPH8wC_NV_Obgs4gJRcI2yw
La plataforma Salvem Oliveretes vol col·laborar amb la campanya i tot proposant un nou cartell, també força impactant, que vol sensibilitzar al alcalde perquè reflexioni sobre la seva felera per urbanitzar i situar la ciutat en 75.000 habitants en els proper anys, tot construint 5.000 habitatges en 10 anys, la meitat dels quals a Oliveretes, destruint el poc territori natural que ens queda.
Esperem que la campanya cívica faci el seu efecte i provoqui un replantejament del futur de Viladecans que han decidit per nosaltres. Aquesta campanya de la plataforma Salvem oliveretes pero, ha costat 0,0 euros al contribuent. Quant haurà costat la de l'ajuntament?